Meer informatie

d.m.v. links naar andere websites.


www.skion.nl
Stichting Kinderoncologie Nederland. Deze link gaat direkt naar de pagina met informatie over neuroblastomen, de aandoening die Yannick heeft.

www.emmakids.nl
Een informatieve website over het Emma Kinderziekenhuis speciaal voor kinderen. Op een leuke en speelse manier kunnen kinderen zich voorbereiden op een opname in het ziekenhuis of voor een spreekbeurt op school. Maar natuurlijk ook ouders kunnen hier veel informatie vinden.

Chemo-Kasper
Een animatie (voor kinderen) die verteld wat een chemokuur precies doet (volwassenen mogen hier ook op klikken).

www.amc.nl
Het Emma Kinderziekenhuis AMC (EKZ) is het academisch kinderziekenhuis van het Academisch Medisch Centrum.
En dit is de
Afdeling Kinderoncologie o.a. met een plattegrond zodat je kan zien waar deze afdeling zich bevind binnen het AMC. Het adres voor bezoek in het ziekenhuis of een kaartje als Yannick is opgenomen:

Emma Kinderziekenhuis AMC
Kinderoncologie, F8 Noord
Meibergdreef 9
1105 AZ Amsterdam


www.steunemma.nl
Het Emma Kinderziekenhuis heeft grote ambities, het wil het beste ziekenhuis ter wereld worden. Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis AMC is de fondsenwervende instelling om deze droom tot werkelijkheid te maken.

www.vokk.nl
Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker. Een vereniging die de belangen behartigt van ouders, kinderen en (ex)patiënten.

www.villajoep.nl
Fondsenwervende instelling ten behoeve van Neuroblastoom onderzoek. Bij mijn weten de enige stichting in Nederland die zich specifiek voor deze (onze) soort kanker inzet.

www.erasmusmc.nl
In Rotterdam staat het Sophia Kinderziekenhuis. Dit is het Kinderoncologische Centrum van het Erasmus Medisch Centrum. En dit is hun website met informatie over de diversen vormen van kanker.

www.nkoc.nl
De concentratie van topzorg en toponderzoek op het gebied van kinderoncologie in één centrum, vergroot de overlevingskansen en verkleint de gezondheidsproblemen tijdens en na de behandeling. Naar verwachting wordt het NKOC eind 2015 geopend.

www.infobuddy.nl
Infobuddy biedt patiëntenvoorlichting op het gebied van de Radiologie, Echografie, Nucleaire Geneeskunde en Radiotherapie. Via deze link (klik hier) ga je direct naar het onderdeel MIBG -Scintigrafie, de scan die Yannick vaker heeft ondergaan om te zien waar tumor en uitzaaiingen zitten.

www.worldcommunitygrid.org
Je kan meehelpen met het onderzoek naar een geneesmiddel tegen Neuroblastoom door je computer te laten meerekenen! Op de website kan je lezen dat je je computer voor verschillende goede doelen kan inzetten. Het Help Fight Childhood Cancer project doet onderzoek naar het medicijn tegen Neuroblastoom kanker. Je kan je daarnaast ook aanmelden voor het Help Conquer Cancer project. Voor meer uitleg lees mijn blog van 25 december 2009 of klik hier.

www.helphannahmax.com
Hannah Max is een meisje van 12 jaar met dezelfde diagnose als Yannick, Neuroblastoom, stadium IV met uitzaaiingen. Zij is het eerste Nederlandse patiëntje dat naar Amerika is afgereisd om in Philadelphia immunotherapie te krijgen.

www.kwfkankerbestrijding.nl
KWF kankerbestrijding, veel informatie over verschillende soorten kanker, je omgeving, bestrijding en nog veel meer wat er bij komt kijken.

www.kika.nl
Stichting Kinderen Kankervrij. Deze stichting heeft als algemeen doel: het werven van fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn en strijd, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd.

www.gaandeweg.nl
Stichting Gaandeweg organiseert en bekostigt korte vakanties voor gezinnen waarvan een kind een oncologische aandoening heeft of daaraan is overleden. Dankzij deze stichting hebben wij een weekje in een bungalow van Landal GreenParks kunnen verblijven. Andere stichtingen die het ziek zijn op soortgelijke manier verlichten zijn: Stichting Opkikker, Tarpania’s Hoeve, Villa Pardoes en de Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen. Deze zijn het meest bekend, er zijn er echter nog wel wat meer. In de lijst van genomineerden van het 3M fonds kan je die o.a. vinden.

www.nbglobe.com
Neuroblastoma research news.