Aug 2009

Indra

zondag 30 augustus 2009Hiep hiep hoera! Yannick heeft een zusje gekregen en ze heet Indra. Met moeder en dochter gaat alles goed. De bevalling verliep erg vlot en voorspoedig, gelukkig maar! Indra is gistermiddag om 15:29 uur ter wereld gekomen in het ziekenhuis in Woerden terwijl Yannick in het AMC was. Opa & oma waren gisteren bij Yannick (voor het eerst een hele dag zonder ons) en zullen ook vandaag weer aan zijn zijde staan. Wij hebben afgelopen nacht bij Indra in het ziekenhuis geslapen en zijn nu net huis.

weer naar huis

woensdag 19 augustus 2009


Lieve Yannick,

We waren al vroeg in het AMC, want we moesten een echo van je tumor en je nieren laten maken. Zo'n echoapparaat vind jij erg interessant, dus dat was geen straf. Het is ons favoriete onderzoek, want er komen geen enge dingen als narcoses en vacuüm pakjes aan te pas. De uitslag volgt waarschijnlijk pas op 2 september, net als alle andere uitslagen, maar wie weet is er wel een dokter zo vriendelijk om voortijdig iets los te laten. Laten we er maar niet vanuit gaan en voorlopig even blij zijn dat het goed met je gaat.


In afwachting van de radioloog nog even snel een sms’je naar oma sturen.
Lees hier verder...

isotopen, chemisch afval en een schema

zaterdag 15 augustus 2009


Lieve Yannick,

Nooit gedacht dat ik nog eens vóór het open houden van de kerncentrale in Petten zou zijn. Het is momenteel in het nieuws: de voorraad isotopen, een bepaald troepje dat nodig is om kankerpatiënten beter te maken en te evalueren, dreigt in gevaar te komen. De kerncentrale in Petten moet eigenlijk dicht omdat er ergens bubbels zijn gevonden (sorry, verder dan deze amateuristische uitleg kom ik niet met maar één jaar scheikunde) en in Canada kan men ook niet meer leveren. Kortom, de hele wereld zit straks om isotopen verlegen. En dat heeft meteen betrekking op ons persoonlijke leven, want ook jij krijgt regelmatig radioactieve vloeistof in je lijfje gespoten als je een MIBG-scan moet. Voor 25 augustus staat er weer eentje op je persoonlijke planning, dus hopelijk redden we het in Nederland nog even met de huidige voorraad isotopen. Petten nog even niet sluiten dus, beste regering, mijn zoontje is nog niet beter en moet nog een paar keer geëvalueerd worden! Lees hier verder...